Acer palmatum 'Phoenix' of Japanse esdoorn
Acer palmatum 'Phoenix' is een prachtige, langzaam groeiende heester. Door het jaar heen hebben de bladeren steeds een andere kleur: in het voorjaar loopt het blad rood uit, verkleurt in de zomer van geel naar groen en is in de herfst mooi geel.
Standplaats Acer palmatum 'Phoenix'
De Japanse esdoorn staat prachtig solitair in een border, maar kan ook prima in een ruime plantenbak op het terras of balkon geplaatst kan worden. Geef de Japanse esdoorn een lichte standplaats, maar liefst niet in de volle zon. Elke humusrijke, niet te droge, zure grond is geschikt.
Acer palmatum 'Phoenix' snoeien en onderhouden
Geef de Japanse esdoorn in het voorjaar wat compost of tuinturf om de bodem te verrijken. Acer palmatum ‘Phoenix’ dient zo min mogelijk gesnoeid te worden, omdat de takken snel kunnen gaan bloeden na een snoeibeurt. Oude of vormverstorende takken kunnen het beste in november/december afgeknipt worden.
Veelgestelde vragen over Acer palmatum 'Phoenix:
Is het kleine blad vrijwel groen in de zomer?
Acer palmatum 'Phoenix' is een Japanse esdoorn soort die het hele jaar door wisselt van blad kleur. Het roze voorjaarsblad komt verschijnt het eerste, later verkleurt het blad in de loop van de zomer naar groengeel van kleur en in het najaar verkleurt het fijne blad naar mooi geel. Omdat de bladkleur dus zo wisselend is, is deze Japanse esdoorn zeker een plant die meer gebruikt zou mogen worden in de tuin.
Heeft de Acer palmatum 'Phoenix' een herfstverkleuring?
Ook deze Japanse esdoorn heeft een mooie kleur in de herfst. De fijne bladeren verkleuren mooi geel. In het voorjaar loopt deze soort uit met een rood/roze bladkleur.
Is de Acer palmatum 'Phoenix' een hard groeiende plant?
Deze Acer soort is een traag groeide soort die een volwassen hoogte krijgt van ongeveer 200 cm. Plaats deze Japanse esdoorn in de halfschaduw tot schaduw.
Welke standplaats is het beste?
Over het algemeen staan alle Japanse esdoorn soorten graag in de halfschaduw tot schaduw. Zeker de soorten met fijn blad. Door te veel felle zon is het blad kwetsbaar voor brandschade.