Astrantia major 'Superstar' of Zeeuws knoopje
Deze tuinplant maakt mooie, grote pollen met groen blad, waar de lange bloemstengels uit groeien. De bloemen van het Zeeuws knoopje zijn zeer mooi van vorm en de kleur is bij de 'Superstar' wit. De tuinplant trekt hommels, bijen en vlinders aan.
Standplaats Astrantia major 'Superstar'
Astrantia major 'Superstar' staat het liefst in gefilterd zonlicht of halfschaduw in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.
Astrantia major 'Superstar' snoeien en onderhouden
Astrantia is bladverliezend, maar wel goed winterhard. Knip uitgebloeide bloemen met stengel meteen weg, zodat er kans is op een tweede bloei in het najaar. Geef bij langdurige droogte wat extra water. U kunt de gehele plant in het najaar terugsnoeien tot zo'n 10 cm boven de grond
Veelgestelde vragen over Astrantia major 'Superstar':
Is Astrantia een vaste plant?
Antwoord: De Astrantia major 'Superstar' en andere Astrantia soorten behoren inderdaad tot de vaste planten. Deze vaste planten kunnen in elke tuin gebruikt worden zelfs in een kleine tuin mogen deze niet ontbreken.
Wat combineren met Astrantia?
Antwoord: Astrantia kan goed gecombineerd worden met ander vaste planten en heesters. Bijvoorbeeld met Agastache, Helenium en Geranium soorten, Geranium 'Rozanne' is mooi omdat de blauwe bloemen van deze vaste plant mooi combineren met de grote witte bloemen van de Astrantia major 'Superstar'. Maar ook met de heesters Nandina en Abelia zijn voor deze vaste plant een mooie combi voor in de tuin. Bij ons op de kwekerij/plantencentrum en webwinkel vindt u verschillende soorten Astrantia en deze staan allemaal in pot.
Hoe hoog wordt een Astrantia?
Antwoord: De Astrantia major 'Superstar' krijgt grote witte bloemen die 70 cm hoog worden. De bloemen verschijnen in juni tot september en kunnen ook als snijbloem gebruikt worden.
Is Astrantia wintergroen?
Antwoord: In het voorjaar verschijnt het nieuwe blad vanuit de grond. De bloemen komen in de loop van de zomer, deze kunnen ook als snijbloem gebruikt worden. In het najaar verkleurt het blad geel en sterft daarna in de winter af.