Informatie over seringenbomen

De Seringenboom komt voor in verschillende verschijningsvormen. De bekendste is de gewone sering ofwel de Syringa vulgaris. De Syringa vulgaris komt oorspronkelijk uit Zuidoost Europa, vooral op rotsachtige heuvelhellingen van de Balkanlanden. Deze tuinplant (boom-struik) behoort tot de olijfboom familie. Ze groeien en bloeien goed op een zonnige plek of in de halfschaduw. Deze gewone sering heeft gladde lichtgroene hartvormige bladeren. In de herfst vallen de bladeren af. De bloeitijd is in april-mei.

De Syringa vulgaris maakt de grootste en sterkst geurende bloemen van alle seringen. De bloemen zitten in vertakte trossen bij elkaar, waardoor er niet één, maar meer trossen tegelijk in bloei staan. De Syringa vulgaris is een flinke (meerstammige) struik of boom en wordt meestal 3 m hoog. Maar hoger (7m!) komt ook voor. In het assortiment van Tuinplantenwinkel.nl bieden wij verschillende soorten Syringa vulgaris met verschillende bloemkleuren aan. Onder andere de paarse ‘Andenken an Ludwig Späth’, de purperrode ‘Charles Joly’, de witte ‘Madame Lemoine’ en de lila ‘Michael Buchner’

Seringenbomen planten

Wij leveren de Seringenbomen in een pot. Zo kunt u ze het gehele jaar kopen en planten; alleen niet planten als het vriest. Elke humusrijke grondsoort is geschikt. Voordat u gaat planten moet u de grond altijd eerst goed doorlatend maken. Er mogen geen harde lagen in zitten. Dan maakt u een plantgat, dat wat breder is dan de kluit, maar niet veel dieper dan de kluit hoog is. Meng potgrond of aanplantaarde door de aarde in het gat. Verwijder daarna de pot. Indien nodig, uitstekende haarwortels verwijderen; even in de pot knijpen en de kluit eruit schudden. Plaats de kluit in het plantgat, vul op met grond en druk die goed met de voet aan. Houd de grond vochtig bij droogte.

Seringenbomen snoeien en verzorgen

U hoeft een sering niet te snoeien. Zonder snoei wordt de struik wel steeds hoger. Soms is het dus noodzakelijk de sering te snoeien. Een sering kan het beste elk jaar gedeeltelijk worden gesnoeid, want een sering bloeit op tweejarig hout. Snoeien gaat als volgt: jonge scheuten van het voorafgaande jaar laat u zitten, de uitgebloeide scheuten worden na de bloei weggeknipt. De nieuwe scheuten in het jaar daarop, bloeien na twee jaar. De Syringa vulgaris heeft ooit last van wilde scheuten onder aan de stam. Snoei deze weg omdat ze de heester de benodigde voedingsstoffen afnemen. Uitgebloeide bloemtrossen kunnen na de bloei weggeknipt worden. Maar knip alleen de bloemstengel, waarop de tros, zit weg. Beslist niet meer, want anders beschadigt u de al aangelegde bloeischeuten in de oksel van het blad en de stengel.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.