Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over doordragende aardbeien

Naast aardbeienplanten die eenmaal per jaar vruchten dragen, zijn er zogenaamde doordragende aardbeien. Dit zijn rassen die na de oogst steeds opnieuw bloemen en vruchten aanmaken, zodat er lange tijd vruchten aan de plant blijven komen. Er zullen steeds enkele rijpe aardbeien aan de plant zitten. Pluk zodra de vrucht mooi egaal rood gekleurd is. Als u graag een groot aantal aardbeien tegelijk wilt oogsten, omdat u er bijvoorbeeld jam van wilt maken, dan kunt beter niet voor de doordragende aardbeien kiezen, maar voor een ras dat éénmaal per jaar veel rijpe vruchten tegelijk heeft. Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we hierin de Aardbei 'Elsanta' aan. 

 

Doordragende aardbeien snoeien en verzorgen

Laat aardbeien planten niet uitdrogen. Zeker voor doordragende aardbeien die in een pot zijn geplant is het heel belangrijk dat ze op tijd en voldoende extra water krijgen. Alleen dan bloeien de planten rijkelijk en kunnen de vruchten goed tot ontwikkeling komen. Geef daarnaast een aantal keer een beetje organische mestkorrels aan de doordragende aardbeien (ook de andere aardbeien planten mogen een keer voeding krijgen). Dit kan Culterra of Koemestkorrel zijn. Regelmatig een beetje mest houdt de planten gezond. Voor de rest vragen aardbeiplanten weinig aandacht.

 

Doordragende aardbeienplanten zijn vaste planten die zeker als ze in de volle grond zijn geplant jaren mee kunnen. Vooral in het 2e en 3e jaar na aanplant zullen de doordragende aardbeien vol op vruchten dragen. Aardbeien planten maken uitlopers. Deze kunt u in het vroege voorjaar van de moederplant afknippen, waarna ze uitgeplant kunnen worden elders in de moestuin of als vervanging van oude uitgebluste planten kunnen dienen. 

 

Doordragende aardbeien aanplanten

Aardbeienplanten kunnen zowel in de volle grond als in potten / bloembakken worden aangeplant. Zorg er in alle gevallen voor dat de aardbeien voldoende zon opvangen. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten zullen rijpen. In een bloempot zijn doordragende aardbeien de beste keuze om te kweken. Door voor doordragende aardbeien te kiezen, kunt u de hele zomer door heerlijke aardbeien van de planten plukken en heeft u er het meeste en langste plezier van.

 

Als de aardbeien planten in de moestuin worden geplant, dan kan een mix van verschillende soorten aardbeien planten, waaronder ook doordragende aardbeien, een goede keuze zijn. Op die manier heeft u een bepaalde periode veel vruchten, maar zorgen de doordragende aardbeien voor een oogst die de hele zomer doorgaat. 

 

Doordragende aardbeien kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Aardbeienplanten worden niet het hele jaar door aangeboden. Doorgaans kunt u doordragende aardbeien bestellen vanaf april t/m juni. Dit is ook het juiste tijdstip om aardbeien planten in uw tuin of bloempot aan te planten. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende soorten aardbeiplanten in het assortiment. Bestellen gaat gemakkelijk. Plaats het product dat u wenst in de winkelwagen. Als u daarna de bestelling afgerond heeft, gaan we voor u aan de slag. Bezorgen gebeurt bij Tuinplantenwinkel.nl met aandacht. We hebben een eigen bezorgdienst, waardoor schade tijdens het transport onmogelijk is.

 

Veelgestelde vragen over Doordragende aardbeien:

Wat zijn de lekkerste Doordragende aardbeien?

Antwoord: Eigen aardbeien plukken dat is wat je wilt, maar belangijker nog is het om heerlijke aardbeien te kunnen oogsten. Kies voor aardbeien met een hoge opbrengst, of kies voor rassen die juist een langere periode vruchten geven. Deze zogenaamde doordragende aardbeienplanten hebben een lange pluktijd. Het bekendste en ook meteen een van de beste rassen is de 'Ostara'.

 

Wat is Doordragende aardbeien?

Antwoord: Doordragende rassen zijn aardbeiplanten waar voor een langere periode vruchten aan komen. De oogst van deze planten kan maandenlang zijn. Verwacht niet dat deze doordragende aardbeien plant veel vruchten tegelijk levert. De oogst bestaat uit steeds een paar rijpe aardbeien per plant.

 

Wat tussen aardbeien leggen?

Antwoord: Of het nu om doordragende rassen gaat, of een ras met een korte oogst periode, belangrijk is dat de aardbeien niet kunnen gaan rotten tijdens het afrijpen. Het kweken van de planten lukt meestal wel, maar als er tijdens de pluktijd regelmatig regen valt dan kunnen de vruchten die op de grond in de (moes)tuin liggen, gaan rotten. Door onder de vruchten een laagje stro aan te brengen, blijft de vrucht boven de aarde liggen en kunnen ze beter opdrogen en rijpen ze beter af.

 

Wat is de beste mest voor aardbeien?

Antwoord: Als de doordragende aardbeien in de tuin staan, dan kan er aan het eind van de winter een laag compost rondom de planten gestrooid worden. Geef de planten in de loop van het seizoen nog een keer bemesting in de vorm van bijvoorbeeld Koemestkorrels of Culterra.

 

Wat zijn gekoelde planten?

Antwoord: Dit zijn aardbeiplanten die in een koeling gelegd zijn en daardoor nog lange tijd als planten met blote wortels aangeboden kunnen worden. Tuinplantenwinkel.nl verkoopt deze gekoelde planten niet. De aardbeiplanten die Tuinplantenwinkel.nl verkoopt, zijn allemaal in potje gekweekt en hoeven daardoor niet direct na levering geplant te worden.

 

Wanneer zijn doordragende aardbeien rijp?

Antwoord: Zodra de vruchten mooi egaal rood gekleurd zijn kunnen ze geoogst worden. Zijn ze nog niet overal dieprood, heb dan nog even geduld, want de overheerlijke zoete smaak is dan nog niet aanwezig. De teelt van de planten start in het vroege voorjaar. Aardbeiplanten bloeien vaak in mei, waarna de pluk aan het begin van de zomer start. Sommige rassen zijn al eerder rijp. Een soort die zijn vruchten in een korte periode laat afrijpen, worden onderverdeeld in vroege, middel of late rassen. Het verschil tussen deze soort aardbeien, zit hem in de pluktijd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.