Fuchsia magellanica 'Riccartonii' of Bellenplant
Fuchsia magellanica 'Riccartonii' geeft wat kleinere bloemen dan de eenjarige fuchsiasoorten. De bloemen van de Bellenplant zijn paarsrood van kleur. De bestuiving van de bloemen wordt door de wind gedaan. Oorspronkelijk groeit de tuinplant onder bomen in Chili. Bij normale winters is de Bellenplant winterhard.
Standplaats Fuchsia magellanica 'Riccartonii'
Fuchsia magellanica 'Riccartonii' staat het liefst in de halfschaduw in een veenachtige, permanent vochtige bodem.
Fuchsia magellanica 'Riccartonii' snoeien en onderhouden
Bij strenge winters is afdekken van Fuchsia magellanica 'Riccartonii' nodig, alhoewel de tuinplant soms vanuit zijn wortelstokken snel herstelt. Haal in de vroege lente oude, afgestorven takken helemaal weg.
Veelgestelde vragen over Fuchsia magellanica 'Riccartonii':
Is de Fuchsia Riccartonii een winterharde Fuchsia?
De Nederlandse naam voor Fuchsia is Bellenplant. De Fuchsia 'Riccartonii' is een Bellenplant soort die wordt gerekend tot de vaste planten en hij behoort tot de winterharde fuchsia's. Houd er wel rekening mee dat de plant tijdens strenge winters wel wat bescherming nodig heeft.
Wanneer verschijnen de bloemen van de Fuchsia 'Riccartonii'?
De bellen verschijnen vaak al in juli en de plant blijft doorbloeien tot in september. De bloemkleur is paars met rood. De volwassen hoogte van de Fuchsia 'Riccartonii' is ongeveer 80 cm.
Wat is de beste standplaats voor de Fuchsia Riccartonii?
Fuchsia 'Riccartonii' staat graag in de volle zon tot halfschaduw. De grond mag best wat droog zijn. Zet de Fuchsia 'Riccartonii' zeker tussen andere vaste planten in de border.
Moet de Fuchsia Riccartonii gesnoeid worden?
In het vroege voorjaar net voordat de plant weer nieuwe bladeren gaat maken, mag u de oude en afgestorven takken wegsnoeien. Omdat de winterhardheid wat minder is, kunt u de plant in de winter het beste een beetje afdekken met wat bladeren. Fuchsia 'Riccartonii' staat graag wat beschut tussen andere planten in de border.