Kirengeshoma palmata of Japanse wasbloem
Een tuinplant die eigelijk te weinig in de tuin wordt gebruikt is Kirengeshoma palmata. In het najaar verschijnen er gele bloemetjes, die een beetje op hangende hoedjes lijken. Het blad is handvormig (palmata) en de bovenkant glimt een beetje; vandaar de naam Japanse wasbloem. Als het weer in het najaar mooi blijft kunnen er na de bloei mooie zaaddozen ontstaan. De struik is vorstbestendig en verliest in de winter zijn bladeren.
Standplaats Kirengeshoma palmata
Kirengeshoma palmata staat graag op een beschutte plaats in de (half)schaduw in een vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.
Kirengeshoma palmata snoeien en onderhouden
Knip in het voorjaar alle afgestorven bloemstengels helemaal weg, zodat nieuwe scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.
Veelgestelde vragen over Kirengeshoma palmata:
Wanneer verschijnen de lichtgele wasachtige bloemen?
Antwoord: De Kirengeshoma palmata wordt ook wel in het Nederlands Japanse wasbloem genoemd. De zachtgele bloemen van de Kirengeshoma palmata, Japanse wasbloem verschijnen in de zomer maanden, dit zal in augustus - september zijn. De stengels zijn donker van kleur waar de bloemen op verschijnen. De plant kan het beste in de halfschaduw gezet worden zodat het blad niet verbrand door de zon.
Moeten de klokvormige bloemen na de bloei worden afgeknipt?
Antwoord: De bloemen van de Kirengeshoma palmata zijn klokvormig en zachtgeel van kleur. De bloemknoppen verschijnen uit zwarte stelen. De bloemen Het is niet nodig om de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Alles mag blijven zitten/staan in de winter. In de lente kan men alles wat er nog staat wegknippen.
Is de Japanse wasbloem winterhard?
Antwoord: De Latijnse naam van Japanse wasbloem is Kirengeshoma palmata. De winterhardheid van de Kirengeshoma palmata, Japanse wasbloem is heel goed maar deze is niet wintergroen. De Kirengeshoma palmata, Japanse wasbloem kan goed worden gecombineerd met andere planten zoals vaste planten, bladplanten en hortensia soorten. De geadviseerde plantafstand is 5 planten per vierkante meter. Omdat de Kirengeshoma palmata wat laat in de zomer bloeit is de plant een aanrader voor in de tuin. De groeiwijze is opgaand en de plant zal ongeveer 90 cm hoog worden.
Welke standplaats is het beste voor de Japanse wasbloem?
Antwoord: De standplaats van de Kirengeshoma palmata, Japanse wasbloem is graag in de halfschaduw tot schaduw en deze vaste plant stelt weinig eisen aan de grondsoort. Deze Japanse wasbloem is zeker de moeite waard om te gebruiken als borderplant. Eigenlijk wordt deze vaste plant te weinig gebruikt.