Rosa rugosa 'Louise Bugnet' of Bottelroos
Rosa rugosa ‘Louise Bugnet’ is een bijzondere, bijna stekelige rugosa-hybride in puur wit. De buitenste bloembladen van de knoppen zijn paars tot rood getint door de zon. Na opening van de bloem zijn deze kleuren soms nog te zien aan de randen van de bloembladen. De bloemen komen een beetje terug in de zomer. De struik wordt circa 1 m hoog.
Standplaats Rosa rugosa 'Louise Bugnet'
Het planten van rozen kan eigenlijk het hele jaar door, mits het niet vriest. De Rosa rugosa ‘Louise Bugnet’ kan je het beste planten in de zon. Rozen wortelen en groeien in vrijwel elke grondsoort zolang de bodem voedzaam en licht-vochtig is. De ideale standplaats voor een roos is in de volle zon. Het voordeel van deze standplaats is dat de roos na een regenperiode snel opdroogt waardoor het blad minder snel kans heeft op infecties. De bloemen komen ook beter tot ontwikkeling en de roos zal ook meer bloemknoppen maken. Stel dat u een roos in de halfschaduw zet gaat dat meestal ook goed, maar volledig in de schaduw aanplanten is niet gewenst.
Rosa rugosa 'Louise Bugnet' snoeien en onderhouden
Rozen hebben veel energie nodig om goed te kunnen groeien en bloeien en daar helpt voldoende water en voeding bij. Bekijk ook regelmatig of er uitgebloeide bloemknoppen aan de roos zitten. Om energieverspilling te voorkomen kan je deze het beste zo snel mogelijk verwijderen. Daarbij is het verstandig om de roos te bemesten zodat deze weer goede en gezonde voeding kan opnemen. Het advies is om dit twee keer per jaar te doen; in maart en eind juni. Het snoeien van een roos is belangrijk om deze jong en vitaal te houden. Aangezien Rosa ‘Louise Bugnet’ een doorbloeiende roos is kan dat het beste gebeuren in de maand maart. Het is dan belangrijk om de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. De hoofdtakken kan je herkennen aan de dikte en dat ze een opgaande groei hebben. De zijtakken kan je zonder problemen snoeien. Knip de zijtakken tot ongeveer 3 à 5 centimeter van de hoofdtak af.
Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Louise Bugnet' klik hier!