Salvia officinalis 'Purpurascens' Puur of Roodbladige keukensalie
Deze roodbladige variant is een sieraad in de keuken. Toch vragen mensen zich wel eens af of de roodbladige salie ook wel eetbaar is. Roodbladige salie is culinair net zo goed inzetbaar als de gewone salie. Door de aparte bladkleur kan het juist een leuke toevoeging zijn aan uw gerecht.
In de lente kan ook deze salie bloeien met blauwpaarse bloemen. Deze verschijnen op het oude hout. Snoei de struik na de bloei terug om het compacte uiterlijk te behouden.
Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.
Verzorging Salvia officinalis 'Purpurascens'
Roodbladige salie verlangt een enigszins droge, zonnige standplaats. Nooit teveel in 1 keer snoeien, maar in stapjes met een tussenpoos van enkele weken, zodat de tuinplant van onderuit verjongt.
Roodbladige salie past goed in de volgende gerechten:
Vette vis, vleesgerechten, groenteschotels, Italiaanse gerechten, stoof- en ovenschotels, ter decoratie, amuses, tapas en thee.
Het purperrode blad van deze salie zorgt voor een spectrum aan extra mogelijkheden. Bij voorkeur kiest u biologisch geproduceerde rode salie hoewel dit geldt eigenlijk voor alle kruiden natuurlijk.
Gebruik: blad, bloemknop, bloem.
Salvia officinalis 'Purpurascens' Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Roodbladige salie wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.
Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920:
Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920