Scilla siberica of Sterhyacint / Oosterse sterhyacint
In maart kleurt het bloembollenperk met Scilla siberica intens blauw. De bollen krijgen ieder een aantal stengeltjes met stervormige bloemetjes. Deze bloemen hangen, waardoor het kleine klokjes lijken. Elk bloemblaadje van de Sterhyacinth heeft een nog feller blauwe nerf.
Standplaats Scilla siberica
De Oosterse sterhyacinth staat bij voorkeur op een lichte plek in de border. Vanwege zijn verwilderende eigenschap, is de Scilla siberica een ideaal bolgewas om onder loofbomen aan te planten. Ook in het gazon komt deze Sterhyacinth goed tot zijn recht.
Scilla siberica snoeien en onderhouden
Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Scilla siberica tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 5 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Na een aantal jaar kunnen de pollen met bloembollen gescheurd worden. Graaf de Sterhyacinth nadat het blad is afgestorven uit de grond en splits de pol in losse bollen. Plant ze elders in de tuin terug.
Scilla siberica komt (in tegenstelling tot de 'gewone' hyacinthen) elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan.